Ulsted Hallen . Nørtoftvej 5 . Ulsted . 9370 Hals . Tlf. 9825 4666 . E-mail. ulstedhallen@yahoo.dk

Om Ulsted Hallen
Historie
Aktiviteter
Nyheder
Kontakt

Ny selvbygget Ulsted-hal indvies med stor fest


De første spær rejst
Det var en stor dag i Ulsted, da man i marts sidste år begyndte at rejse de store buer. Foruden Ulsted-borgere var der fagfolk med ved dette vigtige stykke arbejde. I løbet af et par dage var samtlige buer resjst, hvorefter man begyndte at lægte til tagpladerne.

Hallen lukkes
I september sidste år var man i det store og hele færdig med det udvendige arbejde. Hallen var da lukket, og man kunne derefter i ro og mag gå igang med det indvendige arbejde.

Rejsegilde
I juni var der rejsegilde på hallen. Da var samtlige buer rejst og lægtet, og desuden var fundamentet og betonbunden i hallen støbt. Her ses det store skellet til hallen bag Ulsted Boldklubs klubhus. Et moderne klubhus, der imidlertid ikke syner af meget ved siden af den store hal.

Parketgulvet lægges på
Mellem jul og nytår begyndte man at lægge det dyre trægulv i hallen. Forinden havde eksperter været til stede for at se og måle sig frem til, om betongulvet var tilstrækkeligt tørt. I januar var gulvet færdiglagt, og hallen blev uofficiels taget i brug.

Ulsted-borgere har arbejdet 15 måneder
-en moderne idrætshal kan nu indvies

Det var borgmester Evald Søndergård, der tog det første spadestik til den ny hal i Ulsted, og det bliver også ham, der foretager den officielle indvielse af hallen fredag eftermiddag.
Mellem de to mærkedag er der gået ca. 15 mdr. Set på baggrund af, at hallen for en stor dels vedkommende er opført ved frivillig arbejdskraft, er det en forbavsende kort byggetid.
Kun et par dage efter, at sagen var færdigbehandlet i Hals Byråd, tog man det første spadestik. Foruden borgmesteren blev der taget et spadestik af formanden for Ulsted Idrætsforening, Kaj Hansen. Det tredje stik blev taget af en lang række borgere i der var mødt op med deres egne spader for derefter at gå i gang med udgravningen.
Det tog ikke lang tid med at grave grunden ud. Haks kommune stillede sig velvilligt overfor byggeriet og udlånte en stor gravko, der kunne arbejde i weekenderne.

Allerede i begyndelsen af juni kunne man holde rejsegilde på byggeriet. Det sket ved en sammenkomst i det eksisterende klubhus. Rejsegildet blev holdt efter at de store limtræsbuer, der bærer taget, var rejst.
Til stede ved rejsegildet var repræsentanter for Hals byråd med borgmester Evald Søndergaard i spidsen. Desuden var der en del håndværksmestre og mange privatpersoner, der indtil da havde lagt arbejdstimer i byggeriet.

I slutningen af august sidste år var hallen "lukket". det betød, at man i fred og ro kunne arbejde inden døre i efterårets ustabile vejrlig. Arbejdet havde da stået på i godt et halvt år. Alligevel mødte mange frivillige stadig op. Især i weekenderne var der mange, der greb til håndværktøjet, smed jakken og gik i gang med at fore hallen indvendig.

I midten at september fandt haludvalget i Ulsted på at levere levende musik til arbejdet. Man kontaktede "Velani" - kvartetten, der spillede en lørdag eftermiddag i hallen mens der blev arbejdet på livet løs. Den dag var der ekstra mange i arbejde.
Karakteristisk for byggeriet var også, at det ikke kun var ældre "satte" borgere, der hjalp. Mange unge mødte også troligt op. Blandt andre kan nævnes Karen Marie Ravn, Ulsted, der brugte mange fritimer til at slå indvendige vægplader op. På professionel vis balancerede hun mange gange på en flere meter høj stige og svingede hammeren på en måde, som erfarne fagfolk måtte beundre.

Heller ikke mellem jul og nytår kunne man slappe af i Ulsted. På næsten alle helligdage mødte en snes personer op og arbejde. På et tidspunkt var man næsten færdig med vægbeklædningen og var i fuld gang med at lægge gulv.
Det varhovedsagelig mænd, der arbejde i hallen, men kvinderne var med alligevel. Efter nogle timers arbejde var der dækket et festligt kaffebord i klubhuset, og der var som regel hjemmebag til kaffen.
I begyndelsen af januar var man færdig med at lægge gulv. Kort efter tog man hallen i anvendelse på trods af at udenomsfaciliteterne ikke var i orden.
Når hallen indvies officielt i morgen er alt imidlertid klar.

Opvisning i den ny Ulsted-hal
Festlighederne i forbindelse med indvielsen af den ny hal i Ulsted indledes fredag formiddag med flaghejsning, hvorefter der er reception i hallen.
Ved denne reception håber festudvalget, at mange vil møde op for at se lokaliteterne.
Den officielle indvielse finder sted om eftermiddagen ved borgmester Evald Søndergaard og formanden for haludvalget Kai Hansen.
Efter indvielsen tages de ny baner i brug. Der bliver opvisningskampe i håndbold, fodbold og badminton.
Der bliver i eftermiddagens løb videre mulighed for at prøve skydebanerne.
Fredag aften bliver der gymnastikopvisning med elitehold fra Brønderslev, og det hele slutter med folkedanseropvisning.
Lørdag aften er der stort borgerbal i hallen.

Haludvalg vil have revance
Meget overraskende måtte haludvalget i Ulsted bøje sig i en fodboldkamp mod kommunalbestyrelsen som optakt til hal-byggeriet. Kommunalbestyrelsen vandt 2-1. Haludvalget har derfor krævet revance, og det foregår ferdag aften som et led i indvielsesfestlighederne.
De to hold stiller således op:
Kommunalbestyrelsen:
Hans E. Møller, Chr. Hansen, Peder Høgh, Carl Grøn, Valdemar Egholm, Møller Jensen, og Svenne Weinreich.
Haludvalget:
Alfred Kjær Nielsen, Martin Mejlholm, Kai Hansen, Karl Aage Kristensen, Børge Larsen, Jørgen Nielsen, Jens Pedersen, Hou, og Verner Larsen.

Tyskere og svenskere til indvielsen
Der bliver internationalt besøg ved hal-indvielsen i Ulsted fredag og lørdag. Ulsted Boldklubs venskabsklubber fra henholdsvis Vesttyskland og Sverige deltager i festlighederne.
Tyskerne er medlemmer af TV Falkenberg, mens svenskerne kommer fra Gôteborg-klubben Stendy.
Begge klubber skal deltage i både sportsarrangementer og spisningen lørdag aften.


Årets mand i spidsen for frivillige
Spørger man borgerne i Ulsted om, hvem der har lagt det største stykke arbejde i hallen, bliver svaret hver gang: snedker Karl Aage Kristensen.
Karl Aage Kristensen er ansat på Aalborg Teater. I en god sags tjeneste har dette arbejde de seneste mange måneder næsten været et bijob. 90 procent af alle fritimer, han har haft, er lagt i hallen.
Hans hustru Karen har ligeledes været med i arbejdet. Hun har lavet adskillige kopper kaffe og bagt kager til de sultne halbyggere.
Karl Aage Kristensen er en slider, når han går ind for en sag. Det kan mange skrive under på. Det var der også mange, der gjorde, da Aalborg Stiftstidende omkring nytår udskrev en konkurrence om at finde årets mand.
Borgerne i Ulsted skrev Karl Aage Kristensen på næsten to tredjedele af alle kuponer, der kom ind.
Foruden at han har været med til at bygge hallen i Ulsted, har han gjort og gør fortsat meget for byens sportsliv.
Den faglige baggrund er kommet ham og mange andre til gode ved byggeriet. Foruden han selv svinger hammer og sav, viser han de andre, hvordan det skal gribes an.
Han har gennem de mange måneder ligeledes været en inspirationskilde for mange andre "knap så stærke i troen" til at blive ved med at arbejde.
Ved store fællesarbejder ser man ofte, at interessen er stor i begyndelsen, men så afblomstrer i løbet af nogle måneder. I Ulsted har det ikke været tilfældet, og det kan man takke Karl Aage for.

Borgmester skal indvi den ny hal.
Der var delte meninger om Ulsted-hallen, da de første tanker kom frem. Også i kommunalbestyrelsen fandtes modstandere.

- Det er rigtigt, at vi i kommunalbestyrelsen var lidt uenige om hallen, da vi hørte om planerne, siger borgmester Evald Søndergaard, der officielt skal indvi den i morgen. Enkelte mente, at haller er en kommunal opgave - og at en hal ikke skulle placeres i Ulsted.
Borgmesteren fortsætter: - Nu står hallen færdig, og der er ingen tvivl om, at den vil få betydning for alle unge i kommunen - ikke blot de lokale i Ulsted, men også mange andre får lov til at benytte den.
- Der er udført et enestående arbejde, og Ulsted-borgerne fortjener ros for deres store indsats, siger Evald Søndergaard. Projektet er skredet planmæssigt frem, og der ser jo også ud til, at det går glimrende med økonomien.
Udover borgmesteren ventes en del andre kommunalbestyrelsesmedlemmer til indvielsen, bl.a. de lokale Svenne Weinreich, Peder Høgh og Chr. Hansen. Desuden kommer formanden for kulturudvalget Hans E. Møller.
Endelig ventes dr også officielle deltagelse fra DIF, Dansk Idrætsforbund.